İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf ŞAHİNKUŞ´un 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı
479
09:47
25.11.2016

 

Değerli öğretmen arkadaşlarım;

Her mesleğin araç gereci, kaynağı ve uygulama sahası vardır. Her meslek erbabı elindeki kaynak ve araç gereçlerle ortaya çeşitli ürünler koyar. Bizim mesleğin kaynağı da araç gereci de ilmimiz; bu ilimin ortaya çıkardığı ürünlerse her anlamda iyi yetişmiş öğrencilerimizdir. Bir usta çırağını iyi yetiştiremezse, o çırak ileride iyi bir usta olamayacaktır. Bu ise bir sürü emeğinin ve mesainin, zamanın zayi olması demektir. İsteseniz mesleğimizin kıldan ince kılıçtan keskin tarafını biraz daha somutlaştıralım: Bir marangoz düşünelim. Bu marangozun kendi alanında iyi yetişmediğini yahut işini iyi yapmadığını varsayalım. Bu marangozun işini iyi yapmamasından en fazla kendisi etkilenecektir. Zira, hiçbir müşteri parasının karşılığında kötü bir hizmet almak istemez. Ayrıca marangozun hatasını birkaç tahta parçasıyla ya da değişik malzemelerle gidermesi mümkündür. Yani ortaya çıkardığı bir kötü ürünün yerine bir başka gün daha iyisini koyabilir. Peki ya bizler, iyi yetiştiremediğimiz öğrenciyi tekrar baştan alabilecek, onu yeni baştan eğitebilecek miyiz? Bunun mümkün olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. O yüzden öğretmenlik gerçekten zor bir meslek derken, aslında kastedilen zorluğun “insan yetiştirmenin zor ve hassas” olduğu gerçeğinden kaynaklandığı unutulmamalıdır.

Kıymetli öğretmen arkadaşlarım:

Bir öğrencinin her anlamda iyi yetişmesi yıllar alan bir çabanın ve emeğin sonucudur. Güzel ahlakı, sevgiyi, saygıyı, doğruluğu, iyiliği, barışı ve bütün güzel şeyleri bir öğrencinin davranışlarına yansıtması yıllar süren bir çabanın sonucu iken; bu güzel davranışların, kazanılan bütün iyi huyların hepsinin bazen bir anda kaybolduğuna ve bütün emeklerin yerle bir olduğuna da şahit oluruz. Karşılaştığımız bu olumsuzluklar şüphesiz ki meslekî şevkimizi de kırmaktadır. Ancak sabır ve azim biz öğretmenlerin zorluklar karşısındaki ön önemli gücüdür. Hiçbir başarı kolay elde edilmez. Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmenin, onları en güzel şekilde geleceğe hazırlamanın mücadelesinden asla taviz vermemeliyiz. Onlar bize milletimizin emanetleridirler. Her bir öğrencinin gelecekte değişik görev ve yetkilerde olacağını, değişik iş alanlarında çalışarak Türk milletine karşı sorumluluklarını yerine getirmeye çalışacağını düşünürsek, gelecekteki izlerimizin bugünden atıldığını anlarız.

 Değerli öğretmen arkadaşlarım;

Geçmişle gelecek arasına bir köprü vardır ve bu köprü öğretmenler sayesinde kurulur. Tarih ve kültür mirasımızın geleceğe taşınması biz öğretmenlerin ait olduğumuz millete en büyük borcudur. Milletimizin tarih imbiğinden asırlarca damıtarak biriktirdiği maddi ve manevi değerlerimiz, hızla küresel erozyona uğramakta, bu milletin değerleri yine bu milletin evlatları tarafından terk edilmektedir. Maziden güç almadan yetişen bir atinin, ne kadar bu topraklara ait olacağı, ne kadar bu toprağa hizmet edeceği malumdur. Bize ve bizden olana yabancılaşan bir nesil yetişmemesi için de gereken tedbirleri almak yine bizlere düşmektedir.

Değerli öğretmen arkadaşlarım;

Bir harf yükü bir dağ yükü gibidir. Bir harf için kırk yıl köle olunuyorsa elbette ki bir harfin yükü bir dağa eşdeğerdir. Harfte sembolleşen ilimdir, irfandır, erdemdir. Medeniyet de işte bu harfte gizlidir. Medeniyetin bütün yükü bir harfin omuzlarındaysa yine medeniyet bu harfi taşıyanların sırtındadır. O yüzden, sırtınızdaki yük sandığınızdan daha ağırdır sevgili öğretmen arkadaşlarım. Hepinizi bu anlamlı günümüzde saygıyla selamlıyor ve öğretmenler gününüzü en içten diklerimle kutluyorum.

 

 

 

Yayın Tarihi: 25.11.2016